Община Сандански иска да строи индустриална зона - blagoevgrad.utre.bg

Община Сандански иска да строи индустриална зона

25 август 2017, 12:44 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Сандански

Вече е проучила терени за това

Кметът на община Сандански Кирил Котев изпрати официално писмо за намерение в Министерството на икономиката за обособяване на индустриална зона на територията на общината. Това е първа стъпка, с която може да стартира анализ за реализацията на подобен проект за обособяването на логистичен и производствен център в Югозападна България.

"Обособяването на индустриална зона в Сандански е проект, който ще има огромно значение не само на регионално ниво, но и в национален план. С оглед международната ситуация, редица чуждестранни компании търсят възможност да релокират капитали и да получат достъп до единния европейски пазар. Сандански може да предложи именно това – бърза връзка до Средиземно море, възможност за придвижване на товари с автомобилен и жп транспорт към Централна и Западна Европа и перспективи за обособяване като логистичен център за трети страни", се посочва в изпратеното писмо от кмета Котев.

Акцент е поставен на благоприятния момент и увеличаващия се интерес от потенциални инвеститори към региона. Обърнато е внимание и че Сандански се утвърждава като един от центровете на шивашката промишленост в България като обособяването на подобна зона може да е катализатор за разширяване на производства и привличане на нови компании в този и други отрасли.

Община Сандански вече е проучила конкретни терени, на които може да бъде обособена подобна зона, като е предложила две локации, всяка от които е с по около 250 декара площ.

"Бих искал да изкажа категоричната подкрепа и готовност за пълно съдействие за реализация на една подобна инициатива от страна на Община Сандански. Надявам се да оцените потенциала, който има това предложение и заедно да го направим реалност", подчертава Кирил Котев в писмото си до Министерството на икономиката.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета