Избрани Новини

18 деца от Кюстендил бяха на палатков лагер

Той се проведе в Симитли по инициатива на Български червен кръст - Кюстендил

18 деца си тръгнаха с усмивки от палатков лагер за деца в неравностойно положение, който се проведе в Симитли по инициатива на Български червен кръст - Кюстендил, съобщиха от Община Симитли. По време на лагера децата  преминаха няколко курса за оказване на долекарска помощ, превенция на насилието, хигиена и здравословен начин на живот. В лагера участие взеха деца, които са от 1 до 7 клас, така че са точно в тази възраст, в която все още се изграждат като личности и придобиват своите навици.

Съвместно с военните бе проведен курс по ориентиране, в рамките на който децата имаха възможността да научат как се работи с компас и карта. Всичко, включено в програмата, имаше основната мисия да промени начина на живот на тези деца и да повлияе върху неговото подобряване. В рамките на програмата инструктор по водно спасяване учи децата да плуват. Това стана на басейна на спортен комплекс „Симитли“.

След цялото преживяване за децата-арт ателиета, забавни вечери, съчетани с много учене и нови знания, всички, които подкрепиха провеждането на лагера, бяха поканени на специална демонстрация по първа помощ, разделяне на храната, пречистване на водата и много ситуации на място, които зарадваха гостите с наученото за краткия престой на терен.

Специални гости бяха подп. Иван Иванов, командир на Военно формирование 26 400 - Благоевград, зам.кметът на община Симитли Евгения Георгиева и представители от Гражданско военно сътрудничество.

Увлекателна презентация представиха децата за престоя си в лагера, като споделиха своите впечатления и си обещаха следващата година отново да се съберат заедно. Благодарствени плакети от БЧК бяха връчени на всички партньори от директора на БЧК- Кюстендил д-р Емилия Кацарска, която изказа признателност и уважение към всички, спомогнали за доброто протичане на лагера.

От своя страна зам. -кметът Евгения Георгиева поднесе плакети на община Симитли на партньорите в доброто дело и подари на всички деца пакет с книга за Симитли и стартови помагала за училище, малко преди началото на учебната година.

Снимка за спомен на приятно прекараните мигове си направиха всички деца заедно с обучители и приятели, и се прегърнаха горещо.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)