Избрани Новини

Пирин взе точка от шампиона в Разград!

Спорт

28-08-2017, 10:22

Снимка:

ОФК "Пирин"

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Треньор от школата на Левски отива в Лудогорец

Вратарят Макенджиев - играч на мача

Отборът на Пирин Бл записа равенство при трудното гостуване на шампиона Лудогорец в Разград.

Срещата тръгна в очакваното домакинско надмощие. Атаките към пиринската врата се развиваха и от двата фланга, като Лудогорец опитваше да пробие и през центъра компактно наредените защитни линии от Милен Радуканов.

В края на първата част при наглед безопасна ситуация Марселиньо падна в наказателното поле на орлетата и съдията отсъди 11-метров наказателен удар. От бялата точка Моци стреля в рамките на вратата, но Макенджиев запази присъствие на духа и отрази головата възможност за Лудогорец.

В началото на втората част темпото стана още по-скоростни, като разградчани търсеха бързо  решение на мача. Атаките им почти винаги достигаха до Макенджиев, но защитата на Пирин отново успяваше да не допусне попадение. Далечен шут на Натанаел бе париран от пиринския страж, а след това и гредата помогна резултатът да остане 0:0. Все пак шампионите достигнаха до гол. След час игра Анисе отби изстреляна към пиринската врата топка за 1:0. Чак в 75-тата минута момчетата на Милен Радуканов отправиха поглед към противниковата врата. При атаката обаче късметът им достигна само за удар в гредата. Все пак голът за Пирин дойде в 86-тата минута. Тогава албанското крило Рения проби от дясно, финтира двама защитника на Лудогорец и намери с пас по земя Костов, който на празна врата добута топката за 1:1

В даденото 5 минутно продължение резултатът се запази и Пиринци се прибраха в Благоевград с нова точка, като имат в актива си 6, което им отрежда временното 9-то място в класирането на "А" ПФГ.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов