Избрани Новини

ГДПБЗН: Не палете огън на открито по никакъв повод

Възможно е възникване на неконтролируеми пожари

"206 са пожарите през изминалото денонощие, всички са успешно погасени. Три са по-големите - на територията на Сливен и Шумен бяха засегнати десетки дка гори, в Невестино, Кюстендилско изгоряха 7 необитаеми къщи. И днес 600 души пожарникари, военни, доброволци и най-вече горски служители ще работят на терен. През нощта имахме няколко много трудни ситуации. Най тежко бе около разгорялото се огнище в посока Влахи, наложи се полицията да организира евакуиране на хората, но за щастие, усилията ни бяха възнаградени и не се наложи населението да напусне селото, но готовността остава", разясни директорът на ГДПБЗН главен комисар Николов, предава МВР.

"Към момента няма пряка опасност за населените места. Усилията са насочени основно към 2 сектора – т.н крив тунел и Скалата, където ще трябва да се направи голяма полоса. Другият сектор е посока Влахи където допълнително включваме булдозера, за да може, с направената вече просека да удържим пожара. До момента на работа на този пожар са направени 21 км просеки, на практика тона са нови горски пътища. Гората е в състояние, при което най-малката искра може да предизвика огромен пожар. През нощта ситуацията беше такава, силният вятър доведе до разрастване на едно от вътрешните огнища в периметъра на пожара и доведе до тези спешни мерки", каза още той.

"Днес е изключително опасен ден, възможно е възникване на неконтролируеми пожари, с пряка опасност за живота. Не палете огън на открито по никакъв повод", категоричен бе главен комисар Николов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов