Избрани Новини

Огънят тръгна към Влахи. Евакуираха хората

Битката с огнената стихия продължава

Силен вятър разраства огъня в посока село Влахи. Това наложи част от екипите да бъдат изтеглени на безопасни места и да се прегрупират, с цел овладяване на пожара и неговото разпространяване към село Влахи, обясни главен инспектор Добри Тонков.

По думите на областния  управител на Благоевград Бисер Михайлов с негова заповед е разпоредено да започне евакуация на жителите на село Влахи – това е първото и най-важното. Наложило се заради рязкото влошаване на метеоролигичните условия и изключително силния вятър, който насочва пожара и пламъците към селото. "За нас приоритет е спасяването на човешките животи и запазването на живота на жителите на селото", заяви Михайлов.

Евакуацията на хората от село Влахи вече е приключила. В резултат на предприетите действия от селото са евакуирани 27 души. Те са изведени със съдействието на полицейски служители. Продължават гасителните действия на пожарникарите. Силите на екипите са съсредоточени в овладяването на пожара и недопускане на разрастването му към селото.

Евакуацията започва съгласно издадена заповед на Бисер Михайлов



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов