Избрани Новини

Ремонтират детската градина в Черниче

Новините

28-08-2017, 18:53

Снимка:

БНТ

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Деца си направиха палатков лагер в Симитли

Това се случва след 30 години без ремонт!

След близо 30 години без ремонт, единствената детска градина в село Черниче ще посрещне децата през новата учебна година с напълно обновени помещения, информира БНТ. Община Симитли е осигурила необходимите средства за основен ремонт на сградата, която се очаква да бъде напълно завършена до края на месец септември.

Детската градина в село Черниче е в окаяно състояние от години. Преди месец няколко майки поискали среща с кмета на селото, а молбата им била да се опитат заедно да намерят средства за ремонт на детското заведение.

Любомира Тръпчева, родител:
"Казахме му, че не може да си пращаме децата в такива условия. Много беше мизерно, занемарено, дори беше доста мръсно. Защото какъвто и да е начин да поддържаш, то като си е старо. Просто не става децата нито да се хранят, нито да играят там.“

Община Симитли е заделила 50 000 лева за основния ремонт на градината в селото.

Георги Стефанов, кмет на село Черниче:
"Аз съм на 33 години и съм израснал в детската градина зад мен. За този период до днешна дата говоря, са правени частични, леко освежителни ремонти, които не са обхващали такава мащабна строителна дейност, каквато е в момента.“

От кукерската група в селото решили и те да помогнат, като дарили 2000 лева. В момента строителните дейности се извършват изцяло от месни хора. Ремонтът включва измазване на всички помещения, смяна на дограмата и вратите, нова подова настилка и нови радиатори за отоплителната инсталация. Частично ще бъде подновено и вътрешното обзавеждане. Наесен в обновената градина ще влезнат 40 деца, а родителите им са повече от доволни.

Галина Николова, родител:
"Радваме се много. И резултатът вече е налице.“

От Община Симитли казаха, че са готови да отпуснат още допълнителни средства, ако се наложи, за довършването на мащабния ремонт.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)