Избрани Новини

Армията продължава да помага в Кресненското дефиле

Специализирани формирования оказват помощ за потушаването на пожара

Два вертолета Ми-17 от състава на авиобаза Крумово и днес, 28 август, се включиха в действията за овладяване на огнената стихия в Кресненското дефиле. Първият вертолет излетя от авиобзата в 12.42 ч., а вторият – в 13.30 ч. Всеки от екипажите работи по 3 часа и 5 минути преди да бъде приземен вертолетът за зареждане. До 16.30 ч. вертолетите изпълниха общо 48 захода. За това време над обхванатите от огъня горски масиви край село Влахи са изсипани от въздуха близо 96 т. вода. В 16.30 ч. единият вертолет Ми-17 отново излетя, за да участва в потушаването на пожара до 19.30 ч. Предвижда се вторият вертолет също отново да се включи в овладяването на огъня.

Пети ден продължава и помощта, която оказват специализирани екипи от Сухопътните войски за потушаването на пожарите в Кресненското дефиле. От сутринта 85 военнослужещи от състава на военни формирования 56 040 – Благоевград и 28 610 – София с противопожарни автомобили и транспортна техника се включиха в гасенето на пожара край симитлийските села Мечкул, Стара Кресна и Влахи. Действията на военнослужещите се ръководят от майорите Кирил Спаневиков и Александър Бойков.

В изминалите почивни дни над 200 военнослужещи от Сухопътните войски участваха в борбата с огнената стихия в три области – Благоевградска, Хасковска и Сливенска.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)