Избрани Новини

Предадоха на съд непълнолетен, блудствал с 11-годишна в център за деца

Районна прокуратура – Левски внеса в съда обвинителен акт срещу 15-годишното момче

Районна прокуратура – Левски внеса в съда обвинителен акт срещу 15-годишен за извършено блудство.

Обвинението срещу И. А. на 15 години е за това, че на неустановен ден през периода 02.04.2017 г. - 27.04.2017 г. и на 28.04.2017 г. в Център за настаняване на семеен тип за деца без увреждания, като непълнолетен, но като могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, при условията на продължавано престъпление – с две деяния, които осъществяват по отделно състав на едно и също престъпление, извършени през непродължителен период от време, при една и съща обстановка и при еднородност на вината - чрез употреба на сила, извършил действия, с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на лице ненавършило 14 г. възраст /11-годишно момиче/ което не разбира свойството и значението на извършеното. Престъпление по чл.149, вр. чл.63, вр. чл.26 НК.

Обвиняемият със заповед на Дирекция "Социално подпомагане" – Свищов бил настанен в център за деца, поради отказ на родителите да полагат грижи за него. В същият център била настанена и пострадалата. След настаняването, обвиняемият при съвместното му пребиваване с други деца извършил редица нарушения на правилата, като голяма част от тях били свързани с проява на агресия - вербална и физическа. Такава извършил и срещу пострадала, което породило в нея постоянен страх от обвиняемия.

На неустановен ден през периода 02 - 27.04.2017 г. обвиняемият влязъл в пералното помещение и заварил пострадалата, която прибирала изпраните дрехи. Обвиняемият се възползвал от страха на момичето и извършил блудствени действия спрямо него. Няколко дни по-късно пострадалата била в общото фоайе, където като дежурна почиствала. Обвиняемият отишъл при нея и започнал да я блъска към коридора, където се намирала неговата стая. След влизането в стаята употребил сила и отново извършил блудство спрямо малолетната. Разстроена от проявената агресия постаралата споделила за случилото се със служител на центъра.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов