Избрани Новини

Деца от Струмяни посетиха Боянската църква

С екскурзия завърши Лятната програма на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни

Във връзка с Лятната програма на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към община Струмяни бе организирана екскурзия за децата от общината.
Те посетиха и разгледаха с голям интерес Националния исторически музей в София - eдин от най-големите и богати исторически музеи на Балканския полуостров, в който се съхраняват паметници на културата, представящи историята на днешните български земи отпреди 8000 години до наши дни.
След посещението на Националния исторически музей децата посетиха Боянската църква „Св. Никола и Св. Пантелеймон“, известна със средновековните си стенописи и включена през 1979 г. в списъка на световното културно и природно наследство под закрилата на ЮНЕСКО.

Денят бе изключително интересен за децата и те с голямо удоволствие и любопитство разглеждаха експонатите, запознаха се отблизо с историята и се потопиха в атмосферата на традициите, бита и културата на миналото.
Безспорно най-голямо вълнение предизвика прочутото Панагюрско златно съкровище, което датира от края на ІV в. пр. Хр. и е едно великолепно произведение на златари от ранната елинистична епоха.
Децата не пропуснаха възможността за да си направят много снимки, с които да запечатат този ден и да закупят сувенири за себе си и за своите близки.

С тази екскурзия завърши програмата на Лятната академия за децата от община Струмяни.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов