Избрани Новини

Благоевград е домакин на кампанията "Да! На българската икономика”

Ще се проведе деветнадесетата дискусия на тема "Да! На българските региони”

Развитието на малкия и средния бизнес е един от основните приоритети на правителството. В Благоевград ще се проведе деветнадесетата дискусия от кампанията „Да! На българската икономика” на тема: „Да! На българските региони”
• Благоевград – инвестиционна дестинация. Развитие на малък и среден бизнес в региона
• Европейските проекти – шанс за българските региони.  Възможности за регионален икономически растеж в област Благоевград
• Парк „Македония” – проекти за развитие. Изграждане на експоцентър
• Санирането – нови правила и развитие на програмата за енергийна ефективност
• Земеделие и биоземеделие – шанс за развитие на региона
• Работната сила – проблем № 1 за бизнеса в Пиринския край – развитие на професионално образование и дуално обучение в региона
• Фестивалният туризъм – нови възможности за развитие на туризма в Благоевград

Дискусията е днес в зала „22 септември“ в сградата на Община Благоевград от 13.00 ч.

Участие в дискусията са потвърдили министърът на икономиката Емил Караниколов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. За участие във форума ще бъдат поканени още вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на земеделието Румен Порожанов, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, министърът на туризма Николина Ангелкова, председателят на комисията по бюджет и финанси в 44-ото НС Менда Стоянова, областният управител Бисер Михайлов, кметове от областта. Домакин на форума е кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов.
България постигна впечатляващи икономически резултати - 3.8 % икономически ръст, 6 процента безработица и нулева инфлация. Как на база тези показатели да се постигне регионален икономически растеж и да се осигури регионална заетост? Какви са възможностите за тласък на регионалните икономики чрез развитие на промишлени и индустриални зони, осигуряване на качествено подготвени кадри за тях и чрез привличане на чужди инвестиции? Какви са възможностите за ръст на местните икономики чрез развитие на земеделие и туризъм, на какви допълнителни европейски инвестиции и в кои сфери могат да разчитат общините? Чрез кои програми държавата може да помогне на бизнеса в решаването на проблем № 1 за компаниите – кадрите? Това ще бъдат акцентите в дискусията „ДА! На българските региони – БЛАГОЕВГРАД”, която вестник „Стандарт” и КРИБ организират в Благоевград.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)