Избрани Новини

Днес се играят финалите от Международния детски футболен турнир

В тазгодишното юбилейно издание участие взеха млади футболисти от 5 държави

До късно снощи се играха елиминационните футболни срещи от V-ия  Международен детски футболен турнир „Купите на община Благоевград“. Малките таланти играха на терените в село Рилци и на градския стадион „Христо Ботев“. Футболистите и в двете възрастови групи демонстрираха завидни техники и умения в боравенето с топката. Те играха самоотвержено и дадоха всичко от себе си, за да достигнат до победа. В някои от двубоите борбеността и оспорваната игра доведе до равенства в редовното време, което пък зарадва публиката, тъй като по регламент след реми следват дузпи.
Ето и резултатите от елиминационния кръг набор 2004, ФК „Апоел“ - ПФК „Славия“ 1:1 в редовното време, след изпълнения на дузпи 4:3 и с общ резултат 5:3 Апоел грабна победата.
ПФК „Левски“ и ФК „Цървена звезда“ също завършиха реми 0:0. В реализирането на голове от бялата точка Левски бе по-добрият отбор и спечели с 5:4 гола. ОФК „Пирин“ загубиха с 4 на 1 от ФА „ДИТ“ , а АКС „Войводина“ надви  ГНК „Динамо Загреб“ с 3 на 1гола.

В другата елиминационна група набор 2003 Левски надви Славия с 1:0. Футболистите на ФК „Тампа Брашов“ загубиха от ФА „ДИТ“ с 1:2. Тук също не липсваха изпълнения от бялата точка. Отборите на Левски и „Войводина“ не успяха да излъчат победител в редовното време, завършиха 0:0. В последвалите изстрели от бялата точка сините загубиха с 5:6 гола. Тимовете на „Динамо“ Загреб и „Цървена звезда“ завършиха 2:2 в редовното време, а след изпълненията на дузпи, футболистите на клуба от Белград спечели с 6:5 гола.
Финалните двубои, които се играят днес, 1 септември, ще са на терените в село Рилци и на стадион „Христо Ботев“.
На стадионите в с. Рилци от 9:00 часа играят ПФК „Славия“ - ФК „Тампа Брашов“, набор 2003, те ще спорят за 7-8  място. От 10:30 часа за 5-6 място, също набор 2003, един срещу друг се изправят ОФК „Пирин“ и ФА „ДИТ“.

Ето как ще играят останалите финалисти на стадион „Христо Ботев“ набор 2004. От 9:00 часа ПФК „Славия“ - ОФК „Пирин“ за 7-8 място. От 10:30 часа ФА „ДИТ“ - ФК „Апоел“ за 5-6 място. От 16:00 часа излизат ФК „Цървена звезда“ - ГНК „Динамо Загреб“ за 3-4 място. В 19:00 часа ще започне финалната среща между ПФК „Левски“ и АКС „Войводина“.
Другите финални срещи на родените през 2003 г. също са на стадион „Христо Ботев“. А те са между отборите на ПФК „Левски“ - ГНК „Динамо Загреб“, които ще играят за 3-4 място от 17:30 часа. За 1 и 2 място един срещу друг се изправят съставите на АКС „Войводина“ и ФК „Цървена звезда“.
След изиграването на последния финален мач ще бъде официалното закриване на престижния футболен турнир. То ще започне в 22:00 часа. На него ще бъдат връчени купите и медалите на победителите. Домакините от Община Благоевград са предвидили редица награди за отличилите се футболисти, определени от специална комисия и чрез даден вот под формата на анкета от зрителите.
Международният детски футболен турнир „Купите на Община Благоевград“ се провежда за пета поредна година. Той е в памет на легендарния вратар на “Пирин” Христо Христов-Бараката.  В тазгодишното излъчване на престижното съревнование, което е и юбилейно, участие взеха млади футболисти от 5 държави.
Турнирът „Купите на Община Благоевград“ се провежда под егидата на кмета на Община Благоевград  д-р Атанас Камбитов и е поредното доказателство за целенасочената му политика за развитието на спорта и насърчаването му сред младежта. 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)