Избрани Новини

Заловиха якорудчанин, докато си полива градинката с канабис

Намерили канабис в дома му и в заведението, което държи

От полицейски служители на ОДМВ-Благоевград е проведена акция по линия на противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества, при която е констатирано следното:

- На 3.09.2017г. в местността „Гнилещица“, землище на Якоруда, от полицейски служители на РУ-Разлог, в момент на поливане на около 23 бр. тревисти растения, реагиращи положително на канабис, е задържан М.П. /48г./ от Якоруда. При последващи оперативно-издирвателни мероприятия, от полицейските служители е извършена проверка в жилище в Якоруда и прилежащи към него постройки, обитавани от лицето, където в къщата са намерени и иззети около 30 грама тревиста маса, реагираща положително на марихуана, а в питейно заведение, стопанисвано от същия, са намерени и иззети: около 150 грама марихуана, инструкции за отглеждане на марихуана и торове за наторяването й. М.П. е задържан със заповед за задържане до 24 часа.

- На 1.09.2017г. в нива, намираща се в землището на с.Горна Крушица, общ.Струмяни, от полицейски служители на РУ-Сандански, са открити около 160 бр. тревисти растения. След направен полеви тест, същите са реагирали положително на канабис с общо тегло около 240 килограма.

- От полицейски служители на РУ-Петрич, около 01:30 часа на 2.09.2017г. в ж.к.“Цар Самуил“ в Петрич, е извършена проверка на Л.Л. /19г./ от Петрич, при която е намерена и иззета около 0,2 грама тревиста маса, реагираща положително на марихуана. Лицето е задържано със заповед за задържане до 24 часа.

По случаите са образувани досъдебни производства. Работата продължава.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)