Избрани Новини

"Опечалена фамилия" идва в Петрич

Спектакълът е дело на трупата на ДТ "Невена Коканова" - Дупница

Пиесата на Бранислав Нушич "Опечалена фамилия" ще се играе в Петрич днес от 19 часа в НЧ" Братя Миладинови". Любителите на театъра в южния град ще видят спектакъла на трупата на ДТ "Невена Коканова" - Дупница. Драматургичен вариант и режисура Юрий Дачев. Сценография и костюми Радина Близнакова. Участват Атанас Атанасов /гост/, Даниела Райчевска, Мария  Панайотова /дебют/, Цветелина Кънева, Капка Валентинова, Димитър Димитров, Вълчо Янев, Георги Ружичка. 
Преди осемдесет години Бранислав Нушич написва под заглавието на „Опечалена фамилия“ запомнящо се уточнение: „Действието става всякога и всякъде“. Днес разполагаме с неизброими доказателства за това. Сменили са се дрехите, обноските, видът на мечтаното наследство, музиката…май толкова.

„Опечалена фамилия“ издава колко малко всъщност сме се променили. Обаче само голям драматург като Нушич може да ни го припомни, без да убива смеха ни. Да ни стресне през смях, да ни изпрати от театъра със смях. Олекнали поне малко от общофамилните си лицемерие и лъжи и току-виж, за малко замислили се накъде отиваме. А също, защо толкова много ни е страх да не изгубим нещо материално, а толкова малко – от самите себе си?



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов