Избрани Новини

Осъдиха по бързата процедура крадец на мобилен телефон

Получи си наказанието след приключено незабавно производство

Районна прокуратура – Кюстендил внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу К. Любенов от Кюстендил за извършено от него престъпление по чл. 194, ал. 1 от НК. Разследването по досъдебното производство е приключило само за няколко дни.

На 28.08.2017 г. пострадалият З.П.отишъл в дома на Любенов, за да се видят. Там имало и други гости. За кратко време З.П. излязъл от стаята, като оставил телефона си на масичка в помещението. След като се върнал разговорът продължил.

Като  забелязал, че З.П. е седнал с гръб към масичката, К. Любенов взел мобилния телефон и го скрил под възглавницата  на леглото. След около 15 минути пострадалият забелязал липсата на телефона и попитал всички присъстващи дали някой не му го е взел, като всички включително и обвиняемия отрекли. Като не открил телефона З.П. отишъл в ПУ – Изток в  Кюстендил, където подал жалба.

При разпит на присъстващите в дома обвиняемия лица, К.Любенов признал за извършената от него кражба на мобилен телефон марка „ Самсунг “, модел А3“, чиято стойност възлизала на 549,90 лв., съгласно изготвената оценителна експертиза.

След внасяне на обвинителен акт, делото е разгледано незабавно от Районен съд- Кюстендил. В съдебно заседание е сключено споразумение между прокурор при Районна прокуратура-Кюстендил и защитника на подсъдимия, с което е определено наказание 8 месеца пробация.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)