Избрани Новини

Обвиненият за пожара край Кресна остава в ареста

Започна дарителска кампания за набиране на средства в помощ на пострадалите

Окръжният съд в Благоевград остави в ареста Костадин Митев, задържан за пожара над Кресненското дефиле, предаде БНТ. Според прокуратурата Митев е хвърлил неизгасена цигара и оттам пламнали сухите треви. Щетите от 6-дневния пожар са огромни. Според магистратите Митев не би извършил друго престъпление, но пък има вероятност да се укрие, затова остава в следствения арест до началото на делото. Решението не подлежи на обжалване.

Общината в Кресна започна дарителска кампания за набиране на средства в помощ на пострадалите от пожара. От общината в Кресна казаха, че до края на седмицата ще започнат спешни ремонти по къщите на тези, които пострадаха най-сериозно при пожара.

В района се отглеждат около 3 000 овце и повече от 1 000 крави, които след пожара няма с какво да бъдат изхранени. На сайта на община Кресна е поместена банковата сметка за пострадалите от пожара хора. Има и телефони, на които всеки, който иска да помогне, може да получи повече информация.

От кметството в Кресна казаха още, че за възстановяване на опожарените къщи в село Ощава ще търсят финансова помощ и от държавата.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов