Избрани Новини

Фестивал на любителските театри започва в Разлог

Участват самодейни театри от цялата страна

За първи път Разлог ще бъде домакин на фестивал на любителските театри. Началото ще бъде поставено днес от Любителския театрален състав към НЧ „Наука – 1901“ в град Ябланица с небезизвестната „Госпожа министершата“. Режисьор на постановката е Стефан Радков.

Вторият ден на фестивала представя две постановки - "Криворазбраната цивилизация“ и „Жена ми е светица“. Първата ще бъде изнесена от Театрален колектив към НЧ „Отец Пайсий – 1893“ –  Велинград. Сценичен вариант, сценография и постановка са на известния български актьор Мариус Донкин. Втората постановка, по Миро Гавран, е на Театрален колектив при НЧ „Пенчо Славейков 1871“ - Трявна, а режисьор е Никола Узунов.
"Любовен лабиринт“ и „Не всеки крадец е мошеник“ са запазени за третата фестивална вечер. Постановката „Любовен лабиринт“ от Жак Жиняк е реализирана от Театрална трупа при НЧ „Христо Ботев – 1872“ от град Нови Пазар. Този театър представя България в Световната асоциация на театралите любители. Втората постановка е добре позната на любителите на театъра в цялата Разложка котловина, и не само. „Не всеки крадец е мошеник“ е играна неколкократно на разложка сцена, а преди месец Театралният състав при НЧ „15.09.1903-1909“ в Разлог я представи пред  велинградската публика. Режисьор на този хит е Велина Кулина.

Началните часове на спектаклите са 18.00 и 20.00 часа в голямата зала на НЧ „15.09.1903-1909“ в Разлог.

Входът е свободен.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов