Избрани Новини

В АУБ започна новата учебна година

Американският университет в България посрещна 227 младежи

Новата учебна година започне за студентите на АУБ днес, 7-ми септмеври. Американският университет в България посрещна 227 младежи от 25 държави. 47% от тях са българи, а останалите идват от съседни държави, както и от страни като САЩ, Колумбия, Киргизстан, Непал, Русия, Полша, Норвегия, Испания и др.

Сред новите студенти има много младежи с изявени таланти. От българите с постиженията си се отличават златен медалист от олимпиадата по астрономия в Санкт Петербург и от национална олимпиада по физика, както и студент с първо място на националната олимпиада по информационни технологии. Победителят в X factor за 2015 г. и първенец в националната олимпиадата по биология са представители от Албания, които впечатляват със своите успехи. От косовските първокурсници се отличават участник в 2 конференции на ООН, както и младежки посланик за мир.

В списъка с талантливи младежи, които избраха АУБ, за да получат образование на световно ниво, са студенти с различни хобита, сред които рисуване, скулптура, писане на песни и кратки разкази, носители на сертификати от редица престижни национални и международни състезания, както и участници в интернационални обмени и музикални конкурси.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов