Избрани Новини

Търсят се местни разказвачи на истории

В района на Разлог ще се проведе безплатно обучение на гидове и аниматори в туризма

В периода 2-5 ноември в района на Разлог ще се проведе безплатно обучение на гидове и аниматори в туризма. Инициативата е част от дейностите по проект „Устойчиво развитие на туризма – актив за трансгранично сближаване и просперитет“, спечелен от сдружение „НА ФОКУС“, по Програма ИНТЕРРЕГ ИПА България – Македония.

Проектът се изпълнява на територията на област Благоевград и неговата основна цел е да популяризира 14-те общини в региона като атрактивни туристически дестинации, да помогне увеличаването на туристопотока, както и за неговото балансирано разпределение целогодишно на територия на областта. Фокусът на усилията е насочен и към обекти и маршрути, които не са добре рекламирани, но са с потенциал за развитие.

За качественото обслужване на туристите в дестинациите, Община Сандански и Сдружение „НА ФОКУС“ търсят енергични и ентусиазирани хора, които биха желали да придобият необходимите знания и практически умения за упражняване на професията „екскурзовод“ на местно ниво. Избраните участници ще бъдат обучени как да създават маршрут и да го публикуват в онлайн платформата „e-TourGuide“.

Ако обичате Сандански и региона и бихте желали българи и чужденци да се възхитят от историята на родния край, да се потопят в мистиката на забулени в тайни живописни местности и да говорят дълго след това за красотата на природата и богатото културно наследство на региона, кандидатствайте за участие в безплатно обучение за „местни разказвачи на история“.

Вие сте идеалният кандидат, ако:
•Имате интерес в областта на туризма и пътуванията;
•Сте забавен, комуникативен и добър разказвач;
•Се чувствате млад и ентусиазиран;
•Имате богата обща култура и познавате историята на Сандански и региона;
•Не търсите работа, а по-скоро хоби;
•Не сте срамежлив или не се притеснявате да правите грешки пред десетки хора;
•Не се страхувате от дъжд, сняг, студ и жарко слънце;
•Сте винаги точен и отговорен;

Краен срок за кандидатстване 18 септември 2017г.

За допълнителна информация – Петя Костадинова, тел.: 0882050169; е-мейл: p.kostadinova@sandanskibg.com



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов