Избрани Новини

Туристи препълниха легловата база в Сандански

3000 души в момента са там

Цялата легова база в хотелските комплекси в Сандански е заета до края на месец септември. В голяма част от хотелите резервации са направили организирани групи от чуждестранни туристи от Англия, Русия, Гърция и Македония. В някои от хотелските комплекси са обявили намаление на цените от около 20 %.

Повече от 3000 са туристите в Сандански в момента, отчитат от Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в града. Според гостите на града цените са достъпни, като в пакетите за нощувка са включени и закуска, използване на СПА център и басейн.

- За по-възрастен човек тук е по-спокойно, по евтино и приятно.

- Хубавият въздух за децата, това е най-важното и хората тук са страхотни.

- Много неща ни харесват, всяка година идваме, въздухът, природата, паркът е разкошен.

Представители на туристическия бизнес казаха, че очакват наред с българските туристи и организирани туристически групи от Гърция, които са направили резервации за по седмица.

Георги Митрев, мениджър на хотел и секретар на Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в Сандански:
"Предимно туристите търсят да имат включена храна и минимум нощувка, закуска и вечеря и ако даденият хотел предлага пакетното предложение, което да включва някаква спа процедура, тя се приема много добре от гостите."

От хотелските комплекси в курортния град отчитат, че в края на летния туристически сезон има много повече гости в сравнение с миналата година. От чуждестранните туристи тази година голям интерес са проявили гости от Израел и Финландия. В по-луксозните хотелски комплекси резервации са вече са направени и за следващите два месеца, съобщи БНТ.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)