Избрани Новини

Продължава приемът на документи за магистърските програми в ЮЗУ

Срокът за подаване на документи е до 29.09.2017 г.

Югозападният университет „Неофит Рилски“ продължава с приема на документи за обучение по магистърски програми за учебната 2017/2018 година. Срокът за подаване на документи започна от 1.09.2017 г. и продължава до 29.09.2017 г. Заявленията се подават при секретарите на съответните факултети.
 Условия за кандидатстване:
• Кандидатите да имат завършена бакалавърска или магистърска степен в акредитирани висши училища и среден успех от дипломата за завършено висше образование не по-нисък от добър.
• Завършилите образователно-квалификационна степен "Професионален бакалавър" могат да кандидатстват само в същото професионално направление със срок на обучение 4 семестъра (в съответствие с изискванията на  чл. 42, ал. 6 от ЗВО)
Магистърски програми, изискващи конкурсен изпит по английски език:
• „Лингвистични аспекти на чуждоезиковото обучение“
• „Английски език и антропология на Югоизточна Европа“ – само кандидатстващите от специалност „Българска филология“
За участие в класирането, кандидатите следва да са положили изпита с успех не по-нисък от „много добър“ 4.50.
Необходими документи:
• Заявление по образец /закупува се от книжарницата/.;
• Ксерокопие и оригинал на дипломата за висше образование / титул и приложение/. След проверка оригиналът на дипломата се връща. В случай, че издаването на дипломата за висше образование е предстоящо кандидатът подава академична справка, в която са отразени средният успех от семестриалните изпити с хорариума часове по отделните дисциплини, кредитите и успехът от държавните изпити;
• Такса за административно обслужване – 20.00 лв.;
• Такса за конкурсен изпит – 25 лв. (за програмите „Лингвистични аспекти на чуждоезиковото обучение и „Английски език и антропология на Югоизточна Европа“);
• *Удостоверение за признаване на придобито висше образование в чужбина /необходима е и легализация на документите/.

Приемът на студенти в образователно-квалификационна степен „Магистър“ за всички магистърски програми е в рамките на наличния капацитет на професионалното направление.
Кандидатите се информират лично в съответните факултети за резултатите от класирането и за сроковете за записване.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)