Избрани Новини

В Петрич приключи конкурсът за любовна поезия "Горчиво вино"

За участие в конкурса бяха получени 369 стихотворения

Станаха ясни наградените автори и стихотворения в Четвъртия национален конкурс за любовна лирика "Горчиво вино 2017" , обявен от НЧ "Братя Миладинови 2014" -Петрич.

За участие в конкурса бяха получени 369 стихотворения.
Журито, председателствано от литературния критик и издател Пламен Тотев и с членове – поетесата Катя Кирянова и Вангелия Тренева, секретар на НЧ „Братя Миладинови - 1914”, избра най-добрите творби, след което беше разкрита анонимността на авторите. Присъждат се следните награди:

Първа награда (грамота и договор за издаване на книга) получава Красимир Костадинов от Русе, р. 1981 г., за стихотворението „История за сърце и крадла, с убийство и възкресение“.
Втора награда (грамота и предметна награда – специална селекция книги, преводна и българска литература, на стойност 200 лв.) получава Любка Славова от Пловдив, р. 1972 г., за стихотворението „На сутринта“.
Трета награда (грамота и предметна награда – специална селекция книги, преводна и българска литература, на стойност 100 лв.) получава Иван Кръстев от Варна, р. 1967 г., за стихотворението „Остани“.

Журито реши да присъди и специални поощрителни награди (грамота и предметна награда – книги с българска поезия) на:
- Светла Илиева от с. Кранец, обл. Добрич, за стихотворението „Бездънно“
- Илия Ризов от Петрич за стихотворението „Дива любов“
- Димитър Карагеоргиев от София за стихотворението „Страната на залязващото слънце“
- Димитър Петров от Разград за стихотворението „Църква за двама“
- Розалина Добрева от Петрич за стихотворението „Обичам те“

Сред обсъжданите от журито творби, достигнали до финала, бяха стихотворения на Мариана Стоянова от София, Ивелина Никова от Провадия, Красимира Макавеева от София, Росица Копукова от София, Татяна Йотова от Айтос, Славимир Генчев от София, Борислав Владиков от Благоевград и Георги Йорданов от София.

Официалната церемония по награждаването ще се състои на 23. 09. 2017 г., от 18.00 ч., в Клуба на културните дейци, когато ще се проведе и гала-вечерта на Международния фестивал за нова популярна песен „Златен кестен“.
Организаторите поемат пътните разходи и една нощувка на авторите, получили първа, втора и трета награда.
Наградите се получават само лично, по време на церемонията. Наградените автори трябва да потвърдят присъствието си в срок до 15. 09. 2017 г.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов