Избрани Новини

Отбелязваме Деня на характера и в Благоевград

Сутринта ще бъде провеждана позитивна анимация за деца

13 септември 2017 година е Денят на характера. Тази глобална инициатива популяризира и подкрепя развитието на силните страни на характера на базата на наука. Над 116 000 събития в 109 държави са регистрирани на сайта на кампанията www.characterday.org за провеждане по света тази година. Сред тях е и събитие в България.

Събитието Ден на характера 2017 в България ще се проведе на 13 септември в Благоевград. Организирано от Радио Благоевград / Radio Blagoevgrad и Характер.бг, събитието отбелязва за първи път кампанията в страната и предвижда тематични дейности за малки и големи.

Сутринта, между 10 и 12 часа, в Арт салона на регионалната медия, ще бъде провеждана позитивна анимация за деца, изграждаща благополучие и характер в тях по забавен начин. Прожектиране на кратки детски видеа, представяне на силните страни на характера в тематични игри, работилница с възможности за творчески изяви като рисуване, писане, моделиране с пластелин, пеене и танци…, са част от планираните занимания за мъници.

Вечерта, от 18 часа, в Голямото звукозаписно студио на Радио Благоевград, родители, учители и експерти ще обсъждат изграждането и преподаването на характер във вкъщи, детската градина и училище. Програмата в тази част на събитието включва публично прожектира и обсъждане на тематичен филм за образование за характер, създаване на Общност за благополучие и характер в страната, и премиерно изпълнение на детска песен за характер от благоевградското момиче Александрина Механджийска.

Събитието е публично и отворено за посещение от деца, родители, учители, директори, експерти в областта на образованието, служители в публични администрации, граждански организации, компании, широката общественост в град Благоевград, региона и страната.

Като домакин на събитието и посланик на Деня на характера в България, Радио Благоевград и Характер.бг канят всички да си поговорим за характер!



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов