Избрани Новини

Кюстендилските пожарникари се готвят за празника си

Организирани са много мероприятия в областта

В периода от 11 до 15 септември 2017 г. предстои традиционното провеждане на Седмица на пожарната безопасност и честването на професионалния празник на служителите от ГДПБЗН – МВР – 14 септември.

Планираните мероприятията през Седмицата на пожарната безопасност са  насочени към повишаване културата и информираността на населението в областта на ПБЗН, издигане престижа на професията и доверието на хората и популяризиране на всички дейности, осъществявани от ГДПБЗН – МВР. Ето и планираните събития:
Дни на отворените врати и прием на граждани
Посещение от децата на ДГ „Славейче“, Кюстендил на РСПБЗН – Кюстендил
Демонстративно занятие за гасене на пожар и организиране на евакуация в обект.
Организиране изложба на детски рисунки на противопожарна тематика в ДГ „Мечта“, Кюстендил.
Провеждане на занятие с цел демонстриране тактико-технически способности на средствата за реагиране при аварийни ситуации в сградата на офис „Кюстендил“ на ТД „НАП“ - София.
Среща с ветерани и честване на професионалния празник
Провеждане на турнири по тенис на маса, волейбол и футбол
Организиране на дарителска кампания в помощ на децата на загиналите и пострадали при изпълнение на служебния си дълг колеги.
В РСПБЗН - Рила за приемна на граждани е обявена стаята на н-к РСПБЗН и телефон за външно избиране 07054/20-12 вътр. 57006.
В РСПБЗН на 12.09.2017 г. ще се проведе Ден на отворените врати.
От служителите на ДПК ще бъдат изнесени 2 беседи в детски градини от района : ДГ “Д-р Тодора Миладинова” - Рила на 12.09.2017 г. от 9.30 часа и в ДГ “Ален мак” - Кочериново на 13.09.2017 г. от 9.30 часа с цел популяризиране на пожарникарската професия сред подрастващите.
Предвидени са демонстративни занятия /тренировки/ пред обществеността на 12.09.2017 г. /10.30 ч./ в двора на ОУ „Ав. Попстоянов“ - Рила и на 13.09.2017 г. /10.30 ч./ в двора на СОУ “Христо Ботев” - Кочериново с участието на екип с ПА от РСПБЗН, доброволните формирования и на МПО “Млад огнеборец”, и още много други мероприятия, залегнали в програмата но ОД на МВР - Кюстендил.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов