Избрани Новини

Отново ще свирят и пеят в кюстендилско читалище

Стартира новата учебна година за школите и курсовете на читалище "Братство 1869”

Днес стартира Новата учебна година 2017/2018 за школите и курсовете на читалище „Братство 1869” - Кюстендил.
Детската музикална школа е с класове по китара, пиано, акордеон, цигулка, флейта, кларинет, синтезатор, барабани, народно пеене, поп и класическо пеене, солфеж и елементарна теория на музиката. Тази година в читалището ще творят Китарен оркестър „Кюстендил”, Танцов състав „Осогово”, Фолк-арт формация, Вокална формация „Неразделни”, Детска фолклорна формация „Трепетлика”, Вокална формация „Струмски полъх”, Смесен хор „Братство”, Туристически хор „Осоговско ехо”, Музикална компания „Пей сърце”, Студио „Дебют”, Клуб по спортни танци „Пауталия”, Литературен клуб „Веса Паспалеева”, Школа по класически и модерен балет и Театрално студио „Бременските музиканти”. Ще продължат заниманията и в курсовете по изобразително изкуство, компютри, в Школата за чуждоезиково обучение с курс по английски език.
Подготовката е поверена, както винаги, на висококвалифицирани преподаватели с дългогодишен опит в съответната дисциплина.
Материално-техническата база на читалището е обновена, залите и кабинетите за репетиции са частично ремонтирани и освежени, готови да приемат многобройните творчески колективи и ученици в различните курсове и школи.
По-голямата част от курсовете и заниманията, които предлага кюстендилското читалище са безплатни.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов