Избрани Новини

Областният управител се срещна с кметове

Работната среща бе с кметовете на общините Банско, Гоце Делчев, Разлог, Петрич и Сандански

Областният управител област Благоевград Бисер Михайлов проведе вчера работна среща с кметовете на общините Банско, Гоце Делчев, Разлог, Петрич и Сандански, в които ще се провеждат публични събития по повод 10 годишнината от членството на България в ЕС и предстоящото председателство на България на Съвета на ЕС през 2018 г.
Събитията са част от предвидените дейности по реализацията на Работната програма на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз за 2017 г., чиито координатор е Началника на кабинета на Министър-председателя на Република България, г-жа Румяна Бъчварова.   
Целта на тези комуникационни инициативи е широката общественост да бъде информирана за ползите на Република България от членството в ЕС, да се провокира интереса на гражданите от различните населени места към представените теми, свързани с Българското председателство на Съвета на ЕС през първата половина на 2018 г. и възможните механизми за ефективно партньорство и постигане на общи цели на институции и организации. С цел по-широко регионално покритие комуникационните инициативи е определено да се провеждат извън областния град, като за област Благоевград се предвиждат 5 публични събития, които ще се реализират в общините Банско, Гоце Делчев, Петрич, Разлог и Сандански. В рамките на Работната програма на Комуникационната стратегия за 2017 г. са предвидени и комуникационни инициативи, които ще се реализират в партньорство с народните читалища в страната. Четири са читалищата в област Благоевград, които ще получат финансиране за организация на публични събития, в подкрепа на дейностите по подготовката на предстоящото Председателство. По време на работната среща, днес бяха обсъдени датите, мястото и началния час на провеждане на събитията, естеството на съпътстващата културна програма, както и за начините за разпространение на информацията за тези инициативи, с цел привличане на по-голяма аудитория.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)