Избрани Новини

Министър Нанков откри детска градина в Дамяница (Снимки)

Новините

14-09-2017, 13:56

Снимка:

Община Сандански

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Нанков инспектира участъка от Кресна до Сандански от АМ „Струма“.

Заедно с кмета на Сандански отрязоха лентата на реновираното заведение

Напълно обновената ДГ "Зорница" в село Дамяница, община Сандански бе открита днес с водосвет за здраве, много гости, песни и танци. На тържествената церемония главни действащи лица бяха министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Ненков и кметът на Сандански Кирил Котев.


"В този специален за всички нас ден благодаря на нашите партньори от Република Македония, на Областния управител – г-н Бисер Михайлов за подкрепата, на Министър Николай Нанков за възможността, която имаме за достъп до европейските фондове. Благодаря и на фирмата изпълнител за добрата и качествена работа. Да ни е честита новата детска градина". С тези думи кметът Кирил Котев официално откри детската градина.


Министър Нанков сподели: "Над половин милиард лева в навечерието на 15.09 са предвидени за ремонти на детски градини и училища. Инвестициите в нашето бъдете – нашите деца, са най-хубави. Когато разбрах, че ще се открива детска градина в село Дамяница веднага приех поканата да бъда гост, тъй като адмирирам общини, които работят усърдно за развитие не само на своите административни центрове, но и в селата“


След края на официалната част децата от детската градина изненадаха всички гости с кратка програма, подготвена от старши учител Емилия Малинова. След тяхното изпълнение всички имаха възможност да разгледат обновената и пъстроцветна детска градина!
Реализацията на проект „Енергийна ефективност с цел постигане на по-добра среда в детските градини“  по Програма „Интеррег - ИПА за трансгранично сътрудничество България – Бивша Югославска Република Македония“ започна пролетта. Бе направена топлоизолация на цялата сграда, ремонт на покрива, подменена бе покривната конструкция, дограмата, водопроводната и канализационна мрежа. Направено бе котелното помещение с  доставка на водогреен котел за отопление. Осветителните тела бяха заменени с енергоефективни. Подменена бе мълниезащитната инсталация. Проектът на стойност 199 795, 17 евро за община Сандански е трансграничен с Македония.
Детската градина вече има и нова ограда и нова подова настилка. Със средства от общинския бюджет се закупиха пекарна, стерилизатор, фризер и пейки. Цялото обзавеждане също бе подменено.
С модернизирането на детското заведение, където се обучават 78 деца от 1 до 7 г., ще се подобри образователната и работната среда в село Дамяница. Проектът е продължение на успешната политика на община Сандански да печели и реализира европейски и трансгранични проекти с голямо социално значение.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов