Избрани Новини

Стадата в изгорялата Кресна нямат паша

Парите

14-09-2017, 14:25

Снимка:

БНТ

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кресна призова за помощ!

Над 1000 крави, овце и кози няма да имат сено за зимата

Допълнителни количества сено и фураж за животните ще се наложи да купуват повечето фермери, които имат стада в района на селата Стара Кресна и Ощава. Огънят там изпепели стотици готови купи сено, които стопаните бяха събрали от ливадите, опожарени са и почти всички пасища.

Слави Илиев гледа стадо от над 200 овце в района на Стара Кресна. Разказва, че след пожара има само едно останало пасище, където извежда животните, но храната не достига. Животновъдът е категоричен, че въпреки допълнителните разходи, които ще има за стадото тази зима, заем няма да тегли.   

Слави Илиев: "Средства? Разчитаме на себе си. Няма на кой! В момента работя в района на първия пожар, от където започна всичко. Имам трима човека, който работят към мен. А щом работят, трябва и да получават нещо. За да получават, трябва да има пари."

В двете села Ощава и Стара Кресна се отглеждат над 1000 крави, овце и кози.  Голяма част от собствениците на стада се надяват да получат средсатва за закупуване на храна за животните от националната дарителска кампания, която тече в момента в подкрепа на пострадалите от горския пожар в Община Кресна, съобщава БНТ.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов