Избрани Новини

Съдят временно нает по програма, предизвикал пожар в Ново Ходжово

Подпалил Дома на културата, докато горял събрани сухи листа

Към м. април 2016 г. Йордан Д. от с. Ново Ходжово, община Сандански, работил по програма за временна заетост към кметството в селото.

На 4.07.2016 г. кметският наместник възложил на Д. задача, свързана с почистване на орязани храсти и дървета в района около Дома на културата, намиращ се в сградата на бившето читалище, както и да събере падналите листа. При нейното изпълнение той бил подпомогнат от няколко лица, като събраните клони и шумата от листата били сложени в близост до оградата на читалището.

Към 16 ч. Йордан Д. запалил събраните клони и листа и тръгнал. Не след дълго огънят се разраснал и обхванал сградата на Дома на културата.

Пожарът бил забелязан от жителите на селото, които в рамките на половин час подали осем сигнала на телефон за спешни случаи 112. Благодарение на пристигналите на място служители на Районната служба за борба с пожарите и защита на населението огънят бързо бил потушен.

От заключението на извършената пожаро-техническа експертиза се установява, че най-вероятната причина за възникване на пожара е небрежност при боравене с открит огън.

Запаленото имущество представлява масивна сграда със застроена площ от 351 кв. м. и е публична общинска собственост, чиято стойност възлиза на 54 900 лв.

За проявената престъпна небрежност Йордан Д. е привлечен в качеството на обвиняем от Районна прокуратура – Сандански.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов