Избрани Новини

Две училища в Кюстендил останаха без "Първи учебен ден"

Близо 1 000 ученици са пренасочени в други училища

Природо-математическата гимназия и Началното училище в Кюстендил няма да отворят врати за първия учебен ден, съобщи БНТ. Причината е голям ремонт, който се извършва в сградата, в която се помещават и двете училища. До приключването му близо 1000 ученици ще се обучават в други две училища.

Мащабния ремонт се извършва по проект на общината спечелен по програма „Региони в растеж „ и е на стойност малко над 2 милиона лева.

Ани Кюркчиева - директор на ПМГ Кюстендил:
"Проектът си върви нормално, влязоха да работят в края на месец юни. Работят без прекъсване и събота, и неделя. Санира се цялото училище, абсолютно всички покриви наново ще се направят, защото много от тях текат. Вътре се сменя цялата отоплителна и ВиК инсталация."

Потърпевшите от ремонта ученици ще се обучават временно в Езиковата гимназия и Първо основно училище. Там учебните часове ще се провеждат на две смени, като последния час от втората смяна ще приключва в 18:30 ч. Родители казаха, че временната промяна няма да им създаде неудобство.

Боряна Стоянова - родител:
"Изобщо не ме притеснява, защото познавам работата на педагозите и знам, че те ще направят всичко възможно децата да се чувстват удобно. Освен това, лично за нас, временното училище ще бъде по близко до дома ни."

Ремонтните дейности в двете училища трябва да приключат в средата на следващия месец октомври, когато и деца и педагози ще влязат в изцяло обновени класни стаи.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов