Избрани Новини

Мобилни екипи от Бюрото по труда търсят работа на благоевградчани

Новините

15-09-2017, 13:00

Снимка:

Община Благоевград

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Безплатен курс по програмиране започва в Петрич

Безработицата в Бобов дол се качва с 2 пункта

Безработните в област Благоевград за септември са 1500 души

Мобилни екипи на Агенцията по заетостта ще посредничат между бизнеса и безработните. Идеята на Агенцията за създаване на подобни мобилни групи в цялата страна е след високите резултати, реализирани от пилотните проекти в София и Пловдив. Безработните в област Благоевград за месец септември са близо 1500 души. След проведените първи срещи на посредниците с представители на бизнеса за някои от безработните вече е намерена работа.

Експертите от Регионалната служба по заетостта в Благоевград ще насочат усилията си към големи фирми, които са от ключово значение на пазара на труда в региона.

Гинка Павлова, кариерен консултант към Регионалната дирекция по заетостта – Благоевград:
"Можем да подпомогнем нови инвеститори и бизнес субекти, на които да предоставим предварителна информация на пазара на труда чрез необходимостта от подобряване конкурентносбособността на фирмите, чрез подобряване условията на труд, придобиване на социален пакет, кариерно консултиране на нов или вече сформиран екип, мобилност на хората."

В мобилните екипи ще участват професионални трудови и кариерни консултанти, експерти от РСЗ и трудови посредници от Дирекциите на Бюро по труда за съответния регион. Те ще обхванат по-големите градове от областите Благоевград и Кюстендил.

Гинка Павлова, кариерен консултант към Регионалната дирекция по заетостта – Благоевград:
"Основното, към което се стремим, е да определим приоритетите и потребностите от работна сила и форми на обучение. За тази цел ние ще посетим всеки един от тези работодатели, ще го запознаем с услугите, които може да му предложи Агенция по заетостта и респективно Дирекциите Бюро по труда."

Със създаването на екипи на територията на всички регионални служби по заетостта агенцията се стреми да повиши доверието към услугите, които предлага, информира БНТ.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов