Избрани Новини

В Сандански се проведе колопоход "Не на наркотиците“

Проведе се и лекоатлетически крос за учениците

За XXII- ри път в Сандански се проведе колопоход под мотото „Не на наркотиците“, част от кампанията „Стани независим. Бъди свободен“. Той е част от редица събития, които започнаха още в 10:00 ч. на площад „България“ в Сандански, когато бе даден старт на лекоатлетически крос за ученици от община Сандански. Те бяха групирани на момичета и момчета, а трасето, което трябваше да пробягат бе 600 м.
Начало на спортните прояви даде Георги Жежев, секретар на община Сандански, който пожела безавариен финал на всички деца.
Зам.кметът на община Сандански Зорица Органджиева, Йорг Щренгер, организатор на „Пробега на мира“ и Олаф Лудвиг, олимпийски шампион, наградиха с медали най-добрите лекоатлети. При момичета на първо място стана Светла Кукучева, на второ – Мария Димитрова, а на трето – Катрин Джакова. При момчетата на първо място финишира Марио Дамянов, на второ – Мартин Митев, а на трето – Даниел Славков.
След награждаването стартира и колопоходът. В спортната проява се включиха около 100 деца от всички училища на територията на община Сандански, а трасето бе очертано в рамките на града.
След финала на колоездачите се проведе томбола на случаен принцип, в която късметлията  получи чисто ново колело.
Като част от спортния празник са и Памбос Агапиу и танцьорите от “Памбос денсинг център”, които  се включиха в заключителната част на велопохода “Не на наркотиците” на пл. “България” под мотото “Сандански танцува”. Имаше завладяваща музика и танци, представления и открит урок по салса, воден от самия Памбос Агапиу.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов