Избрани Новини

Читалища от страната обменят опит в Кюстендил

Срещата е днес в читалище "Братство 1869"

Днес Платформа „АГОРА” и НЧ „Братство 1869“ - Кюстендил организират среща за споделяне на добри практики и опит на читалища от страната. Срещата ще се проведе в Синята зала на читалището от 10:00 ч. до 12:30 ч.

Събирането ще даде възможност на всички читалища, както и на кметовете на населените места в община Кюстендил да почерпят от опита и моделите, които техните колеги са въвели в своята работа и съответно постигнатите резултати и авторитета, който са изградили като общностни центрове.

На срещата са поканени представители на читалищата от община Кюстендил, кметове на населени места и представители на общинска администрация.

Споделянето на добри практики и опит е част от проекта "Активни общности: изграждане на капацитет за промяна", реализиран от Сдружение „Платформа АГОРА” в партньорство с Община Кюстендил и с подкрепата на Фондация Америка за България. Целта на проекта е да се разработи, утвърди и популяризира устойчив модел за овластяване на общностите на базата на местно лидерство, активно гражданско поведение и мобилизиране на местни ресурси. Моделът се реализира в 12 български общини на територията на цялата страна.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)