Избрани Новини

Проведе се кръгла маса за миналото на Разлог

Тя е по повод 60-годишния юбилей на Историческия музей

Кръглата маса е организирана от Община Разлог, Македонския научен институт, Общобългарския  комитет ,,Васил Левски” и Историческия музей - Разлог. Доклади изнесоха председателят на кръглата маса доц. д-р Александър Гребенаров - председател на Македонскияя научен институт, д-р Георги Тренчев - директор на НУ „Яне Сандански“, проф. д. ист. н. Светлозар Елдъровот Института за балканистика с център по тракология при БАН, проф. д-р Стоянка Кендерова, д-р Елена Чалгънова и др. Кръглата маса бе открита от директора на Историческия музей-Разлог Христина Манова и бе посветена на 60 години от създаването на музея, 180 г. от рождението на Васил Левски и 105 г. от Освобождението на Разлог.

На събитието присъстваха музейни работници от РИМ-Благоевград, общественици, историци, както и внукът на известната Райна Каназирева от Разлог - сестра на братя Каназиреви и ушила знамето за Илинденско-Преображенстото въстание в Разлог.
Поздрави отправиха председателят на Общински съвет-Разлог д-р Мария Копанарова и Венцислав Гърменов, зам.кмет по социалните дейности в Община Разлог.
Идеята на организаторите на събитието е то да се превърне в ежегодна научна конференция с цел популяризиране на историята на Разлог и насърчаване на изследванията в района.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов