Избрани Новини

Представиха мерки в подкрепа на образованието по ОП “Региони в растеж”

В срещата участие взе кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов взе участие в среща, по време на която бяха  представени постигнатите резултати и предстоящите мерки за подкрепа на образователната инфраструктура по Оперативна програма “Региони в растеж” 2014-2020 г.Форумът, който се проведе в Гранитната  зала в МС, бе воден от министър-председателя Бойко Борисов. Присъстваха още министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, министърът на образованието Красимир Вълчев, министърът на спорта Красен Кралев, зам.кметът по европейски проекти и програми на Благоевград Зорница Кралева, кметове на общини, представители на учебни заведения и синдикати.
По време на срещата министър-председателят Бойко Борисов отчете основните резултати във връзка с подобряване на инфраструктурата в страната и подчерта  важността на европейската солидарност към работата на правителството и общините.
За успешен пример, в посока изграждането на спортната инфраструктура в учебните заведения, премиерът Борисов посочи построеният плувен Басейн в VIII СУ - Благоевград. Той призова градивната дейност да продължи.
Само преди дни кметът на Благоевград д-р Камбитов направи първа копка по проект “Инвестиции в подобряване качеството на образователната среда в Благоевградска професионална гимназия” по приоритетна ос 3. Проектът предвижда разширяване и модернизация на материалната база на гимназията чрез изграждане на триетажна пристройка, предназначена за създаване на специализирани кабинети, работилници, лаборатории и физкултурен салон. С цел осигуряване на условия за по-добро практическо обучение на гимназистите, изцяло ще се оборудват новоизградените физкултурен салон и работилница по специалност “Автомобилна мехатроника”.
Освен това Община Благоевград има внесено проектно предложение „Обновяване и модернизация на образователната инфраструктура в Благоевград“ по приоритетна ос 1. Проектът включва общо четири обекта, а именно Национална хуманитарна гимназия „Св.св. Кирил и Методий“, Трето основно училище „Димитър Талев“, Пето средно училище „Георги Измирлиев“ и Детска градина № 8 „Вечерница“.
Общините в България имат разпределени 624 млн. лв. за развитие на образователната инфраструктура по ОП "Региони в растеж“.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)