Избрани Новини

Млади таланти опознаха Рила (снимки)

Продължават инициативите, посветени на юбилея на НП "Рила”

Продължават инициативите, посветени на юбилея на НП „Рила”. Ден преди Есенното равноденствие – 22 септември, талантливи деца от ЦЛТРДБ – Благоевград посетиха местността Паничище. По покана на ДНП „Рила” – Благоевград децата, които през изминалата учебна година са постигнали успехи и са получили награди от престижни фестивали и събития, посетиха това кътче от Рила планина.
Петдесет талантливи деца от школите по народно пеене с преподаватели Даниела Богданова и Надежда Стоицова и фолклорен ансамбъл „Пиринче” с хореографи Симеон Стамболийски и Полина Сатиева се докоснаха до красотата на величествената планина.
По време на похода до екопътека „Двете ели” групата бе запозната с някои от забележителностите на планината. В посетителският център на НП „Рила” присъстващите научиха за мисията на НП „Рила”. Експертите от Дирекция на НП „Рила” показаха интересни снимки и макети на някои от растителните видове в Рила.
От гейзера в Сапарева баня до езерото „Паничище” времето измина неусетно, защото Виктория Стоянова от ФА „Пиринче” отбеляза своя рожден ден. На природа нейните приятели и преподаватели я поздравиха с пожелания и разбира се, със специално изпята за празника й песен. Хоро се изви в планината и песен полетя в безкрая.
През тази учебна година и други деца от ЦЛТРДБ ще се включат в разнообразните инициативи на НП „Рила”.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов