Избрани Новини

Благоевград се включва в "Избери спорт #Бъди активен“

Започва Европейската седмица на спорта

За трета поредна година Община Благоевград се включва в изложението „Избери спорт #Бъди активен“, организирано от Министерството на младежта и спорта - „Европейска седмица на спорта“. „Спортна панорама 2017“ се провежда за 6 поредна година и ще бъде открита в 9.30 часа днес на площад „Георги Измирлиев“. Инициативата ще даде възможност на родители, деца и гости на града да се запознаят със спортните дейности, клубове и бази, които се развиват в Благоевград. На площадното пространство ще бъдат направени и демонстрации.
„Спортна панорама” е сред проявите, с които Община Благоевград цели да популяризира и развива спортната среда в града и да мотивира младите хора да спортуват активно. Празникът в чест на спортистите от Благоевград и отдаването на значение на техните постижения, е част от целта на общинското ръководство областният център на Пиринско да се превърне в „Спортен Благоевград”.
Европейската седмица на спорта като инициатива е на Европейската комисия за насърчаване на заниманията със спорт и двигателната активност сред населението в Европа.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов