Избрани Новини

Ковачевица е домакин на втория национален детски фолклорен сбор

Той е под надслов "Минало в бъдещето"

Село Ковачевица е домакин на втория национален детски фобклорен сбор "Минало в бъдещето", който се провежда два дни - на 22 и 23 септември 2017 г.

Два дни в архитектурния резерват звучи българска народна музика, танцуват се детски фолклорни танци и игри, представят се български традиционни занаяти. На чаршията оживяха железарството, дърворезбата и грънчарството, а майсторите - възпитаници на Националната Художествена Академия, предават знанията и уменията си на всеки жилаещ да се докосне до магията на тяхното изкуство.

Народната музика и танц завладяха публиката на две локации - голямата сцена пред основно училище „Йордже Димитров“ /в началото на селото/ и втората – на поляната в двора на Жярова къща.

Специални гости на фестивала са едни от най-добрите детски ансамбли в България:
- ансамбъл „Пламъче“ - София;
- ТА „Звездица“ - Димитровград;
- ТА „Балканска младост“- Етрополе;
- ПТА „Северняче“ - Попово;
- Детска школа към ансамбъл „Тракия“ - Пловдив.
Детски групи и ансамбли от региона запознават гостите с местното културно наследство и традиции.

Организатори на сбора са „Сдружение Минало в бъдещето“ с.Ковачевица, местни инвеститори, родолюбиви българи и частни лица. За втора година съорганизатор е и Детският танцов ансамбъл "Пламъче" - Children's dance ensemble "Plamache" Събитието се провежда под патронажа на кметския наместник Кирил Жуглев.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов