Избрани Новини

СБС стартира кампания за създаване на Гражданска система за уведомяване

Новините

26-09-2017, 14:33

Снимка:

Община Сандански

Автор:

blagoevgrаdutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Туристи се жалват от дрогирани спасители на морето

Вдигнаха заплатите на спасителите

Целта е чрез системата да се намали смъртоносността при бедствия и катастрофи

Съюзът на българските спасители стартира кампания за събиране на средства за създаване на Гражданска система за уведомяване при бедствия, катастрофи, долекарска помощ и извънредни ситуации.
Идеята за създаването на подобна система е на председателя на СБС Костадин Карамитов.
След големите природни бедствия, които връхлетяват България – пожари, наводнения, земетресения, свлачища и бури, които нанасят материални щети и отнемат стотици човешки животи, създаването на уведомителна система би спасило много хора. Причината за нейното създаване са и масовите катастрофи.
Практиката и теорията, която има за малкото годиниq отдаден като доброволец-спасител е, че в първите от 2 до 5 минути могат да се спасят огромен брой хора, които са пострадали. Правилния начин на оказване на помощ ще спаси много хора.
Костадин Карамитов отправя покана към всички приятели, партньори, познати, симпатизанти и граждани на България с молба всеки, който вярва, че тази система ще намали смъртността при инциденти при бедствия и катастрофи, да подкрепи кампанията със SMS с текст DMS SBS на 17 777. Цена за еднократно дарение за абонати по договор с Теленор, VIVACOM и Mtel: 1 sms е 1 лв. ДДС не се начислява. Цена за потребители на предплатени услуги: 1 sms е 1,20 лв. с ДДС.
Благодарение на DMSBG Община Сандански заедно със СБС стартираха кампания за събиране на средства. Сумата, която е нужно да се събере, е 15 000 лева. Всеки, който иска да дари сума, може да го направи и чрез ePay.bg, а скоро ще бъде обявена и банкова сметка където всеки ще може да направи дарение с по-голяма сума.
Всяко физическо и юридическо лице, което направи дарение, ще бъде вписано (чрез лично съгласие) в официалния сайт на СБС и официалния сайт на системата. Умолява се всеки, който има желание да бъде добавен като дарител, да изпрати своите данни на e-mail adress: info@spasitelbg.com или на тел. номер +359 896 50 40 10.
„Искаме да отбележим, че всяка стотинка, всеки разход (фактури, касови бележки, квитанции и др.) ще бъде публикуван в официалния ни сайт“ – споделят от СБС.
Скоро ще бъде насрочена пресконференция, където ще бъде сведено до най-малката подробност как ще работи, по какъв начин ще работи системата, кой може да я използва, какви екстри има и всичко останало, където и ще може всеки да зададе своите въпроси.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов