Борш с телешко месо сготви тази неделя кухнята за бедни - blagoevgrad.utre.bg

Борш с телешко месо сготви тази неделя кухнята за бедни

26 септември 2017, 17:58 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Кухня за бедни (фейсбук)

Над 100 порции бяха раздадени на социално слаби благоевградчани

И тази неделя (24.9.2017) доброволците от кухнята за бедни към църквата "Св. Николай Чудотворец" в квартал "Грамада" в Благоевград сготвиха и раздадоха топъл обяд на над 100 социално слаби съграждани. Менюто този път беше борш с телешко месо. За десерт бяха раздадени парчета диня. Те символично закриха летния сезон, през който в изобилие кухнята получаваше дарения в натура - зеленчуци и плодове. 

Доброволческата кухня приема дарения от всеки, решил да помогне на инициативата - пакети с брашно, олио, зеленчуци и плодове и въобще в натура или с парична помощ - всеки може да даде при желание.

Ако желаете да се включите в инициативата на добротворците от Православния център и настоятелството на черквата в Грамада, можете да помогнете с труд, продукти или пари. За тази цел може да отидете на място в църквата "Св. Николай Чудотворец" или в Православния информационен център на Неврокопска света митрополия, намиращ се на ул. "Тракия"- 3 в Благоевград. Необходимо е само желание!

Информация за текущите нужди на църквата и кухнята също може да откривате, ако се присъедините във фейсбук групата "Ако си дал на другия".Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета