Избрани Новини

Благовградчани станаха на крака пред любимия дует

Роза Ангелова и Димитър Чалъков подариха емблематичните си песни на дошлите на концерта

Дългогодишният солист на хор „Ален мак” Димитър Чалъков и певицата Роза Ангелова отпразнуваха с концерт 15-годишния си юбилей на сцената на НЧ "Н.Вапцаров" - Благоевград. Двамата пяха любимите на благоевградчани стари градски песни. Пред препълнената зала те припомниха свои емблематични песни, които развълнуваха съгражданите им и ги изправиха на крака, особено когато накрая Димитър Чалъков ги поздрави с любимата на всички "Песен за Благоевград".

В концертната програма взеха участие и изпълнителите Иван Гоцев, Десислава Димчева и ГСП "Нежни звуци".

Юбилярите получиха много цветя, подаръци и поздравителни адреси. Вечерта със сигурност ще остане незабравима за тях, а също и за всички в залата, които можаха да се насладят на тяхното великолепно, неостаряващо певческо изкуство.

Да припомним:

Роденият в Благоевград Димитър Чалъков е изпълнител на една от най-обичаните от благоевградчани песни - "Песен за Благоевград". Първите си стъпки в музикалното изкуство той прави още като ученик в хор „Християнче” към църквата „Св. Богородица”. Следват многобройни изяви като хорист и солист в различни творчески формации, сред които ансамбъл „Македонска песен”, ансамбъла към Дома на народната армия, мъжкия хор „Дружба”, състава „Оптимист”. Той е републикански лауреат на три фестивала, печелил е първа награда за изпълнение на руска песен през 1969 година.

Роза Ангелова е певица, солист от дълги години, пяла е в различни хорови формации, сред които и хор "Ален мак", пее с успех на различни сцени стари градски песни, руски романси и народни песни. Участвала е в много български и международни песенни фестивали, има награди на много от тях. От 15 години пеят заедно с Димитър Чалъков, с когото са дует и в живота. Сега участва в ГСП "Нежни звуци". Дуетът има участия и награди на фестивали в Петрич, Обзор, Кюстендил, Делчево, Македония и др.

Двамата са вълшебници със златни гърла и големи сърца! Честит юбилей! Пейте, благоевградски славеи, и радвайте съгражданите си със своето изкуство! Бъдете здрави и честити, винаги ръка за ръка - и в живота, и в песента!

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)