Избрани Новини

Министър Нанков открива форум в Петрич

Градът е домакин на обществено обсъждане на Програмата за председателството на България на Съвета на ЕС

Днес от 9.30 часа в Петрич Министерството на регионалното развитие и благоустройство организира обществено обсъждане на Програмата за предстоящото председателство на България на Съвета на Европейския съюз. Ще бъдат представени и дискутирани приоритетите на регионалното ведомство заложени в Програмата за председателството. Общественото обсъждане ще открие министърът на регионалното развитие Николай Нанков. Потвърдено е участието и на министъра на местното самоуправление на Република Македония Сухейл Фазлиу.

От 11.00 часа в зала „Арена” Петрич ще се проведе спортен празник „Общите граници ни правят по-близки” по Програма за ТГС Interreg - ИПП България – Македония 2014-2020 г. Организатори на спортното събитие са Министерството на регионалното развитие и благоустройството на България и Министерството на местното самоуправление на Македония като национален партниращ орган по Програмата за трансгранично сътрудничество България – Македония. Участие в спортния празник ще вземат ученици от училищата в общините Петрич и Струмица. Празникът е част от проявите за Деня на европейското сътрудничество, който се отбелязва за шеста година. 

Официални гости в Петрич за общественото обсъждане и за спортното събитие ще бъдат Н.Пр. Мариян Гьорчев –извънреден и пълномощен посланик на Република Македония в Република България, Кирил Парталов – държавен секретар на Министерството на местното самоуправление на Република Македония, Костадин Костадинов – кмет на община Струмица, Деница Николова – зам. министър на регионалното развитие и благоустройството, Бисер Михайлов – областен управител на област Благоевград.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов