Избрани Новини

Несъобразена с пътните условия скорост - причина за повечето ПТП-та

Пет катастрофи в Пиринско пратиха на доктор шофьорите-бързаци

На територията на област Благоевград станаха следните ПТП през изтеклото денонощие:
- На 26.09.2017г. около 08:00 часа в района на с.Поленица лек автомобил „Сузуки Витара“ с 53-годишен водач от с.Поленица, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост, на десен завой навлиза в лентата на насрещно движение и се блъска в движещ се по нея лек автомобил „Фолксваген Голф“. Пострадал при инцидента, с болки в областта на стомаха, е водачът на лекия автомобил „Сузуки“, който след извършен медицински преглед е освободен за домашно лечение.

- На 26.09.2017г. около 08:15 часа на пътя между с.Железница и Симитли лек автомобил „Опел Астра“ с 30-годишен водач от Симитли, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост, на дясна крива от пътното платно последователно блъска лек автомобил „Фиат“ и 29-годишен мъж от Благоевград. В резултат на инцидента, с опасност за живота, е пострадал 29-годишният мъж.

- На 26.09.2017г. около 09:50 часа на пътя с.Баничан – с.Брезница, общ.Гоце Делчев, лек автомобил „Сузуки Витара“ с 42-годишен водач от с.Брезница, движейки се с несъобразена скорост, на десен завой от пътя навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска в движещ се по нея товарен автомобил „Мерцедес“ с 61-годишен водач от гр.Гоце Делчев. В резултат на инцидента е пострадал водачът на лекия автомобил „Сузуки Витара“, който след извършен медицински преглед е освободен за домашно лечение с охлузна рана на главата.

- На 26.09.2017г. около 11:25 часа на пътя между с.Садово и ГКПП-Илинден лек автомобил „Опел Корса“ с 52-годишна водачка от Русе, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост, на десен завой се завърта и излиза встрани от пътя, като се удря в метален стълб за улично осветление и тухлена ограда на къща. С фрактура на тазобедрена кост и натъртвания по тялото е пострадала водачката на автомобила, която е настанена за лечение в МБАЛ-Гоце Делчев.

- На 26.09.2017г. около 14:25 часа на път II-19 между Добринище и с.Места лек автомобил „Опел Астра“ с 69-годишен водач от с.Ново Лески, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост, на десен завой навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска в движещ се по нея лек автомобил „Фолксваген Шаран“ с 28-годишен водач от с.Елешница, общ.Разлог. В резултат на инцидента, без опасност за живота, са пострадали водачът на лекия автомобил „Опел Астра“, който е настанен за лечение в МБАЛ-Разлог и водачът на лекия автомобил „Фолксваген Шаран“, който след извършен медицински преглед е освободен за домашно лечение.

-Бързи производства за извършено престъпление по чл.343Б, ал.1 от НК са образувани срещу следните водачи на ППС:

На 27.09.2017г. около 00:50 часа по ул.“М.Борис“ в Благоевград, К.Г. /39г./ от Благоевград е управлявал лек автомобил „Мицубиши“ с наличие на 1,38 промила алкохол в издишания въздух.

На 27.09.2017г. около 01:00 часа по ул.“Бяло море“ в гр.Гоце Делчев, В.Х. /26г./ от с.Фъргово, общ.Сатовча е управлявал лек автомобил БМВ“ с наличие на 2,44 помила алкохол в издишания въздух.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов