Избрани Новини

Прекратиха обществената поръчка за проектиране и строителство на тунел "Железница“

Предстои нейното рестартиране в най-кратък срок

След забележки на Агенцията за обществени поръчки, Агенция „Пътна инфраструктура“ прекрати обществената поръчка за проектиране и строителство на тунел „Железница“ на АМ „Струма“. Срокът за обжалване на решението за прекратяване е 10 календарни дни.

АПИ има готовност веднага след влизане в сила на решението за прекратяване на поръчката, да процедира провеждането на нова процедура за проектиране и строителство на тунел „Железница”.

„Извършените промени в документацията на обществената поръчка бяха наложителни и извършени в допустимия срок по закон. Агенцията по обществените поръчки е счела, че те ще променят първоначално обявените условия пред участниците и поради тази причина е необходимо да прекратим процедурата и да я стартираме наново с вече нанесените корекции. АПИ като възложител отчита факта, че забавянето в рамките на две седмици е допустимо при реализацията на проекта, в сравнение с възможна корекция за сметка на държавния бюджет“, коментира председателят на Управителния съвет на АПИ инж. Дончо Атанасов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов