Прекратиха обществената поръчка за проектиране и строителство на тунел "Железница“ - blagoevgrad.utre.bg

Прекратиха обществената поръчка за проектиране и строителство на тунел "Железница“

03 октомври 2017, 09:45 | blagoevgrаdutre
  • Снимка:
    АПИ

Предстои нейното рестартиране в най-кратък срок

След забележки на Агенцията за обществени поръчки, Агенция „Пътна инфраструктура“ прекрати обществената поръчка за проектиране и строителство на тунел „Железница“ на АМ „Струма“. Срокът за обжалване на решението за прекратяване е 10 календарни дни.

АПИ има готовност веднага след влизане в сила на решението за прекратяване на поръчката, да процедира провеждането на нова процедура за проектиране и строителство на тунел „Железница”.

„Извършените промени в документацията на обществената поръчка бяха наложителни и извършени в допустимия срок по закон. Агенцията по обществените поръчки е счела, че те ще променят първоначално обявените условия пред участниците и поради тази причина е необходимо да прекратим процедурата и да я стартираме наново с вече нанесените корекции. АПИ като възложител отчита факта, че забавянето в рамките на две седмици е допустимо при реализацията на проекта, в сравнение с възможна корекция за сметка на държавния бюджет“, коментира председателят на Управителния съвет на АПИ инж. Дончо Атанасов.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета