Избрани Новини

Изложба на забравени българи откриха в Благоевград (Снимки)

Ликовете им са наредени във фоайето на общината

Изложба “Да послужа народу си…. Дарителство за образование – традиция и съвременност” бе открита в сградата на Община Благоевград

Фото-документална изложба  „Да послужа народу си…. Дарителство за образование – традиция и съвременност” бе открита официално във фоайето на Община Благоевград.  Експозицията бе представена от Симона Митова началник-отдел "Образование". Тя поздрави участниците и приветства гостите от името на кмета на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов. Проф.д.с.н. Валентина Михайлова и гл.ас. д-р Петър Първанов, които са част от екипа на проекта, благодариха за сътрудничеството и отличното взаимодействие по осъществяването на тази изложба и за предоставената възможност тя да бъде експонирана в сградата на общината.
Изложбата представя във фотографии, документи и текстове богатата традиция на дарителство за българското образование. Материалите са непознати и са издирени от големите български архивохранилища, библиотеки и стари периодични издания.
Изложбата е подготвена в рамките на изпълнението на научен проект на тема "Култура на дарителство в сферата на образованието: социални, институционални и личностни измерения", финансиран от Фонд "Научни изследвания". Интердисциплинарният характер на проекта дава възможност в изложбата да бъдат представени както историческите измерения на дарителството, така и негови съвременни прояви. В 24 табла оживяват ликовете на достойни, но забравени българи, дали своя принос за просперитета и просветното издигане на нацията.
Изложбата може да бъде разгледана до 20-ти октомври.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов