Избрани Новини

Депутати проведоха срещи в Благоевградско

Народните представители от ГЕРБ-Благоевград се срещнаха с кметовете на общините Сандански и Петрич

Народните представители от ГЕРБ в Благоевградска област Даниела Савеклиева, Александър Мацурев, Стефан Апостолов, Георги Динев и Димитър Гамишев проведоха срещи с кметовете на общините Сандански и Петрич и със симпатизанти на партията.
Двамата кметове Кирил Котев и Димитър Бръчков благодариха за ползотворното сътрудничество с народните представители и подчертаха, че е важно между местната власт и народните представители да има връзка и чуваемост, за да се реализират добрите политики на правителството и проектите от стратегическо местно значение.
По време на срещите бяха коментирани последващи процедури, които трябва да се изпълнят след обединението на двете болници в Сандански и Петрич. Кметовете бяха категорични, че това е стъпка в правилната посока, която е довела до спиранете на сериозни финансови течове и оздравяване на болничните заведения.
Пред актива и симпатизантите на ГЕРБ бяха обсъдени актуалните социални теми. „Програмата на правителството по основния приоритет образование вече се изпълнява, факт е увеличението на учителските заплати. Поетите ангажименти по време на предизбоната кампания за увеличаване на доходите на населението също са в ход. Започна приемът на документи по програмата „Родители в заетост”, което ще даде възможност на семейтвата да изберат детегледач, който може да е и от близкия семеен кръг. Целта на схемата е да се осигурят алтернативни грижи за децата, благодарение на което родителите им да имат възможност да се върнат на работа и да имат по-високи доходи. Минималната пенсия вече е 200 лева, с което се изпълнява още един приоритет от управленската програма на правителството на Бойко Борисов”, коментира Даниела Савеклиева.
Народните представители Александър Мацурев, Димитър Гамишев, Георги Динев и Стефан Апостолов отговориха на конкретни въпроси, свързани с работата им в различните парламентарни комисии. Хората от общините Сандански и Петрич се интересуваха от реализацията на поетия ангажимент да няма училище без физкултурен салон. Депутатите подчертаха, че той вече се изпълнява и за първи път се отпускат пари директно насочени към изграждане на училищна спортна инфраструктура. Коментирани бяха и промени в законодателството в сферата на ползването и стопанисването на земеделските земи и нови проекти, които ще се реализират в двете общини.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов