Избрани Новини

В Банско представиха "Цветовете на времето”

Бе представена съвместната изложба на трима фотографи от Банско – Димитър Мацурев, Георги Ангелов и Иво Димитров

Спектакълът „Цветовете на времето”, подготвен от самодейните състави към Читалище „Никола Вапцаров” – Банско, бе представен пред публиката в града. В навечерието на 105-тата годишнина от Освобождението на пиринския град, при препълнен салон, красотата и самобитността на българската и банската носия бяха демонстрирани от самодейци и доброволци. Извадени от домашните сандъци, автентичните премени грееха, представени на своеобразното „дефиле” с много любов от банските жени, мъже и деца. Цялостната композиция бе допълнена от танци и песни под вещата хореография на ръководителите Райна Асева и Десислава Баханова.

След спектакъла бе представена съвместната изложба на трима обичани фотографи от Банско – Димитър Мацурев, Георги Ангелов и Иво Димитров. Емблематични кадри на хората и събитията на планинския град  са събрани под наименованието „Това е Банско”. Фотоизложбата представя три различни ракурса към Банско и пълнокръвния му живот, три различни погледа, обединени от любовта към родното място. Избраните снимки са изложени във фоайето на читалище „Никола Вапцаров”.

Програмата на община Банско по случай 105-та годишнина продължава със събитията от празничния 5-ти октомври. Със Света литургия и молебен ще започне паметния ден, след което ще бъде направено възпоменание, последвано от поднасяне на венци и цветя. За децата ще се проведе традиционното състезание „Детето риболовец без дрога” на язовир „Белизмата”. А кулминацията на тържествата в курортния град ще бъде концертът на един от най-успешните млади изпълнители на България в съвременната поп музика Влади Ампов-Графа. За да поздрави всички жители и гости на града, той ще изпълни любими песни на малки и големи, подпомаган от своя балет. Музикалното парти започва точно в 18:00 ч. на централния градски площад.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)