Д-р Камбитов: Да помним и следваме! - blagoevgrad.utre.bg

Д-р Камбитов: Да помним и следваме!

05 октомври 2017, 08:00 | blagoevgrаdutre
  • Снимка:
    Община Благоевград

    Честит празник!

Благоевград празнува 105 години от Освобождението

П-случай 105-тата годишнина от Освобождението на Горна Джумая /днешен Благоевград/, кметът на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов се обърна с поздравителен адрес към своите съграждани:

Уважаеми жители и гости на Благоевград,
Днес отбелязваме 105 години от Освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония и присъединяването им към майка България. На 5 октомври 1912 г. Горна Джумая е освободена от българската армия. Славна дата, белязана със смелост, всеотдайност, патриотизъм и обединение в името на Свободата. Свобода, извоювана от смелите български войни, пред чието дело днес трябва да сведем глава. Нашите наследници  трябва да знаят, да пазят спомена за славните бойци и революционери, които чрез своята преданост и нечувано себеотрицание отдадоха живота си в името на  Горна Джумая и Пиринска Македония! От тази дата започва възходът на днешен Благоевград. С общи усилия, вяра и себеотдаване, нашите предци съградиха името, историята и запазиха традициите. Наш синовен дълг е да го продължим. Да надграждаме с общи усилия да превръщаме града ни в европейски, с възможности и бъдеще за децата ни.
Пожелавам ви да помним и следваме ценностите, идеалите и стремежа на нашите предци за развитие и просперитет! Да бъдем заедно за доброто бъдеще на Благоевград!
Пожелавам здраве, мир, надежда, вяра и спокойствие във всеки дом!
Да помним и следваме!
Д-р Атанас Камбитов,
Кмет на община БлагоевградКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета