В Благоевград безплатно ще се обучават в програмирането - blagoevgrad.utre.bg

В Благоевград безплатно ще се обучават в програмирането

07 октомври 2017, 11:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    blagoevgrad.utre.bg

    Курсът започва днес

Курсът е подходящ за напълно начинаещи, без възрастови ограничения или опит

Софтуерният университет (https://softuni.bg/) провежда най-мащабната си инициатива – безплатни обучения по програмиране в 38 града в цялата страна! Благоевград е един от тези градове, в които ще проведем безплатното обучение “Основи на програмирането”.
Курсът е подходящ за напълно начинаещи, без възрастови ограничения, без значение от нивото им на опит. Неговата цел е да запознае обучаващите се с основните концепции от света на софтуерната разработка, както и да създаде у тях една силна основа, в случай, че желаят да продължат своето развитие в тази насока.
Кандидатстването (https://softuni.bg/apply) за обучението ще продължи до 28-ми септември (включително). Курсът ще започне на 7 октомври и ще продължи 2 месеца. Мястото за провеждане на занятията ще е сградата на Община Благоевград - зала 22 септември.
Мисията на Софтуерния университет е да предостави качествено и достъпно обучение на всички желаещи и чрез този проект има възможност да дадат шанс на всички хора без начални познания, без възрастови или каквито и да е ограничения да се включат и да се докоснат до невероятния свят на програмирането. Чрез този достъпен курс се прави крачка напред към решаването на много значими обществени проблеми – младежката безработица и безработицата като цяло, недостигът на квалифицирани кадри, липсата на подобни обучения в малките населени места.
Образователната възможност, която се предлага, ще бъде посрещната с интерес от всички жители на града, които имат желание да се развиват в тази сфера.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета