Избрани Новини

Безплатен курс по програмиране започва в Петрич

Новините

07-10-2017, 10:03

Снимка:

blagoevgrad.utre.bg

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

"На кино с млад планинар" започна в Петрич

Стартира от октомври

В Петрич ще се проведе безплатно обучение по програмиране, договорено между общинското ръководство и образователен център „Софтуерен университет” София
Проектът „Софтуерен университет” е образователен център, който създава специалисти в областта на програмирането. Сега се реализира и най-мащабна инициатива в тази посока – провеждането на безплатни обучения по програмиране в 38 града в цялата страна. Петрич е един от тези градове, в които ще се проведе безплатното обучение “Основи на програмирането”. Курсът е подходящ за напълно начинаещи, без възрастови ограничения, без значение от нивото им на опит. Неговата цел е да запознае обучаващите се с основните концепции от света на софтуерната разработка, както и да създаде у тях една силна основа, в случай, че желаят да продължат своето развитие в тази насока. Курсът ще започне на 7 октомври и ще продължи 2 месеца. Мястото за провеждане на занятията ще е заседателната зала в сградата на Община Петрич.   
Реализирането на проекта за безплатно обучение по програмиране ще бъде важна крачка за решаване на проблемите с младежката безработица и безработицата като цяло, недостига на квалифицирани кадри, липсата на подобни обучения в малките населени места.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов