Избрани Новини

Задигнаха климатик от спортен комплекс "Пирин"

Крими

07-10-2017, 16:06

Снимка:

blagoevgrad.utre.bg

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Цената на дървата в Благоевград скочи

Струва 3 000 лева

Вандали отново вилняха в Благоевград. Този път беше откраднат климатик от Спортния комплекс "Пирин" в града. Полицията издирва извършителите.

През летните месеци, вандалските прояви в Благоевград бяха десетки. От общинското дружество „Спортни имоти” коментират, че най-честите посегателства са върху спортните съоръжения.

Валери Миков – управител на „Спортни имоти” към община Благоевград
"Сега последно посегателство е в Спортен комплекс „Пирин”. Посегнали са на външното тяло на един от климатиците на зала "Борба". Единствения начин, по който е свален, е да го дадат за вторични суровини. А да съсипеш нещо за над 3000лв., за да го дадеш за отпадък, това граничи с безумието.

Сигнал за кражбата е подаден веднага в полицията. Органите на реда са направи оглед на мястото, взети са и отпечатъци. Спортен комплекс „Пирин” разполага с видеонаблюдение, но мястото от което е извършена кражбата е извън обсега им.

Валери Миков – управител на „Спортни имоти” към община Благоевград
"Ние сега трябва да сложим на такива места камери, защото пък и на камери се посяга, когато се подготвят нещо да крадат. Но ще го направим. Все ми се струва, че ще бъдат хванати.”

От общинското дружество апелират към гражданите, които станат свидели на вандалски прояви, да се обаждат на телефон 112 или да сигнализират на Горещата линия на община Благоевград, съобщава БНТ.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов